"Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat vreodată un şef”. WSJ a întrebat cinci personalităţi, printre care şi Adam Savage de la MythBusters sau expertul în supravieţuire Bear Grylls, despre sfaturile care au rămas cu ei de-a lungul anilor. Ce răspunsuri au dat

Autor: Business Magazin 23.09.2023

Un sfat cu adevărat BUN de la şeful tău - cel care transformă un manager într-un mentor - este suficient de rar pentru ca atunci când vine, să rămână cu tine (uneori ca o notă Post-it ataşată permanent de monitor).

În cadrul unei incursiuni speciale în modalităţile de creştere profesională, WSJ a apelat la personalităţi din domeniile designului, modei, alimentaţiei, tehnologiei şi călătoriilor şi i-a întrebat care este cel mai bun sfat pe care li l-a dat vreodată un manager. Vedeţi mai jos ce răspunsuri au dat:

José Andrés

"În adolescenţă, am lucrat pentru legendarul Ferran Adrià la El Bulli - unul dintre cei mai creativi oameni din toate timpurile. Într-o zi prăjeam anghinare şi el a avut ideea de a adăuga gelatină în uleiul fierbinte. Am crezut că este nebun! Şi chiar era: A explodat peste tot. Dar, pornind de la acea idee, a creat nişte mâncăruri incredibile. Nu îi era frică să eşueze, ceea ce m-a inspirat să îmi asum mereu riscuri."

José Andrés este bucătar, fondator al World Central Kitchen şi autor al cărţii "The World Central Kitchen Cookbook: Hrănind omenirea, hrănind speranţa", publicată de Clarkson Potter. 

Bear Grylls

"Când m-am înrolat pentru prima dată în armată, un sergent major mi-a spus: "Dacă ajungi cu mai puţin de cinci minute mai devreme, ai întârziat". Nu am uitat niciodată aceste cuvinte şi am încercat întotdeauna să fac din ele o mantră atunci când filmez sau lucrez. O observ cu adevărat şi la alţii, de exemplu, în expediţii. Vorbeşte despre sârguinţă şi dedicare."

Bear Grylls este gazda emisiunii "Running Wild with Bear Grylls: The Challenge", pe National Geographic. 

Joa Studholme

"Când am dezvoltat serviciul de consultanţă în domeniul culorilor pentru Farrow & Ball în 1994, Tom Helme, proprietarul Farrow & Ball, m-a întrebat ce încerc să fac. Iar el a spus: 'Corect. Ceea ce trebuie să faci este să smulgi culoarea pe care o doreşte clientul din capul lor şi să o pui pe perete'. Înseamnă că trebuie să pui clientul pe primul loc, iar acest lucru a devenit coloana vertebrală a modului în care lucrez. Nu este vorba despre mine."

Joa Studholme este curator de culori la Farrow & Ball şi coautor al cărţii "How to Redecorate," (Mitchell Beazley, octombrie 2023).

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro