Pablo Escondrillas, Citi: Cred că IPO-ul Hidroelectrica a fost o parte importantă din repornirea pieţei IPO-urilor din Europa

Autor: Alex Ciutacu 22.09.2023

Listarea Hidroelectrica la bursă a dat un semnal important pentru IPO-uri pe pieţele de capital europene, după cum a explicat Pablo Escondrillas, managing director, head of EMEA Power Investment Banking, Citi, în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

„Cred că listarea Hidroelectrica a fost o parte importantă din repornirea pieţei IPO-urilor din Europa. Sperăm că vor fi mai multe în România în viitor, dar pe termen scurt a făcut alte IPO-uri europene mai uşoare. Şi nu doar că a fost un IPO, dar a avut şi o performanţă bună după listare. Dacă Hidroelectrica nu ar fi avut o performnaţă bună, ar fi fost dificile IPO-urile europene în ultimele luni din 2023”.

IPO-ul Hidroelectrica s-a încheiat la un preţ de 104 lei per acţiune, iar acţiunile H20 au închis prima şedinţă de tranzacţionare 110 lei per acţiune. Astăzi, preţul se apropie de 120 lei per acţiune.

„Cred că a fost o poveste bună, este probabil ceea ce voia toată lumea, băncile care lucrează la IPO, dar şi vânzătorii şi cumpărătorii voiau ca IPO-ul să meargă bine, dar nu atât de bine încât să pară că am vândut acţiunile prea ieftin. (...) Cred că creşterile recente au legătură şi cu faptul că temerile legate de inflaţie la nivel european s-au redus puţin, perceţia că poate dobânzile au atins un vârf şi urmează să scadă şi în acest context dividendele Hidroelectrica devin mai atractive”.

Alte declaraţii: