Interviu. David Singleton, director de tehnologie al Stripe, un fintech evaluat la 50 mld. dolari: Am ales să deschidem un centru de IT în Bucureşti pentru că e cel mai bun loc din această parte a lumii; talentul tehnic şi ingineresc este extraordinar. ♦ Compania a făcut primele recrutări şi speră să angajeze alte câteva zeci de specialişti în acest an

Autor: Adrian Seceleanu 19.09.2023

Compania a făcut primele recrutări şi speră să angajeze alte câteva zeci de specialişti în acest an Consultant pentru deschiderea biroului din România a fost Andrei Pitiş.

Stripe, un fintech irlandezo-american evaluat la 50 mld. dolari care a dezvoltat la nivel global o infrastructură care permite compa­niilor să accepte plăţi cu cardul dar şi prin diferite platforme locale - aşa cum este Blik din Polonia - a deschis un centru de IT în Bucureşti unde are în plan să recruteze doar în acest câteva zeci de specialişti.

Decizia de a deschide centrul în România s-a bazat atât pe evoluţia pozitivă a numărului de clienţi după lansarea operaţiunilor în 2020 cât şi pe talentul „extraordinar“ al specialiştilor în IT.