ZF Live. Corneliu Bodea, CEO Adrem & preşedinte CRE: Principala provocare pe care o văd în România, fie că e vorba de proiecte de regenerabile sau de mari proiecte energetice, este să facem pasul de la veşnicul potenţial uriaş la proiecte realizate

Autor: Alexandra Matei 15.09.2023

Corneliu Bodea, CEO al grupului Adrem, un business de servicii şi soluţii pentru sectorul energetic şi industrial, este de părere că principala provocare a României în acest moment este trecerea de la o ţară cu potenţial, atunci când vine vorba de proiecte energetice care să contribuie la ţintele asu­mate până în 2030, la realizarea cu adevărat a acestor proiecte.

„Principala provocare pe care o văd în România, fie că e vorba de proiecte de rege­ne­rabile sau de mari proiecte energetice, este să facem acest pas de la veşnicul potenţial uriaş la proiecte realizate. Noi suntem o ţară cu un potenţial uriaş, dar avem, în acelaşi timp, o capacitate foarte redusă de a face uz de acest potenţial. Dacă ne uităm la numărul de proiecte care s-au finalizat în ultima peri­oadă, vedem că este foarte mic în comparaţie cu ceea ce avem posibilitatea să dezvoltăm“, a spus el la emisiunea online de business ZF Live.