Consiliul de Administraţie al Romaero Bucureşti l-a ales pe Ionel-Daniel Butunoi în funcţia de preşedinte

Autor: Roxana Rosu 12.09.2023

Consiliul de Administraţie al Romaero Bucureşti (simbol bursier RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare din România, l-a ales pe Ionel-Daniel Butunoi în functia de preşedinte, în baza unei decizii din 11 septembrie.

Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, cu 56,7% din acţiuni.

Noul preşedinte CA, născut în 1975, este senator PSD.

În primele şase luni  din 2023, Romaero a raportat o cifră de afaceri de 24 milioane lei, fată de 40 milioane lei în perioada similară din 2022, şi pierderi de 42 milioane lei, în creştere cu 58%.

Scăderea afacerilor a fost determinată în principal de reducerea activităţii lucrărilor de întreţinere şi reparaţii aeronave civile.

”În cursul anului 2023 ROMAERO S.A. a continuat să aplice politica riguroasă şi prudentă, privind calculul şi înregistrarea contabilă a unor creanţe generate din continuarea derulării unor operaţiuni comerciale mai vechi, contrar voinţei companiei – în principal găzduirea (forţată) a unui număr de opt aeronave dezafectate ce aparţin unor companii româneşti intrate în faliment – situaţie care obligă ROMAERO să constituie provizioane în cuantum de 100% pentru toate sumele de încasat de la debitorii în insolvenţă/faliment, cu un impact în semestru 1 al anului 2023 de peste 4,7 milioane lei”, se arată în raportul companiei.

În plus, activitatea a fost influentată negativ de migraţia personalului spre piaţa de muncă externă, în principal forţa de muncă din zona de activitate privind lucrările de reparaţii şi întreţinere aeronave civile.