Transportatorul International Lazăr: Se vede în volumul de mărfuri că puterea de cumpărare este în scădere. Avem cerere mai mică pe sucuri, bere, materiale de construcţii

Autor: Mirabela Tiron 06.09.2023

International Lazăr, companie specializată în transport de mărfuri, controlată de antreprenorul Ion Lazăr, un business 203,9 mil. lei anul trecut, a finalizat prima jumătate din acest an cu afaceri în scădere cu 10-12% pe fondul cererii mai mici pentru transport de mărfuri, potrivit oficialilor companiei.

„Suntem sub rezultatele bugetate, estimaserăm iniţial creştere, dar avem scădere cu 10-12%. Este un an greu, vedem în volumul de mărfuri că puterea de cumpărare este în scădere, atât pe sucuri, bere, cât şi pe materiale de construcţii sau componente auto“, a declarat pentru ZF Cătălin Lazăr, directorul comercial al International Lazăr Company şi fiul antreprenorului Ion Lazăr, care a pus bazele afacerii. Com­pania are peste 250 de camioane şi avea 374 de angajaţi anul trecut.

Tran­sportatorul are contracte cu Ursus, Heineken, Carrefour, Profi şi alţi retaileri, dar şi cu Renault, pentru care asigură transportul în Maroc, potrivit ultimelor date.