Sud-africanii de la Fortress se uită la portofoliul logistic al Globalworth din România. Tranzacţia se poate ridica la 250-300 milioane de euro

Autor: Bogdan Alecu 05.09.2023

Fondul de investiţii sud-african Fortress, care se află şi în spatele NEPI-Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de malluri şi centre comerciale din România şi care a cumpărat parcul industrial Eli Park 1 dezvoltat de Element Industrial şi grupul Dedeman în zona Chitila-Buftea, se uită la portofoliul logistic al Globalworth din România.

Sectorul logistic al pieţei locale devine tot mai atractiv în faţa fondurilor mari de investiţii, iar sud-africanii de la Fortress se uită către portofoliul logistic al Globalworth din România, potrivit datelor din piaţa imobiliară.

Dacă o astfel de tranzacţie ar avea loc, valoarea semnată ar putea fi între 250 şi 300 mil. euro, având în vedere că la 31 decembrie 2022 portofoliul Globalworth, fără a lua în calcul şi Mureş City Logistics din Târgu-Mureş, era evaluat potrivit raportului companiei la la 253,8 mil. euro. Acesta ar fi cea mai mare tranzacţie semnată vreodată pe sectorul logistic şi industrial local.