Claudiu Aron, complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov: Am finalizat renovarea complexului Favorit, o investiţie de 3,5 mil. euro, din toamnă avem sălile rezervate de corporaţii pentru evenimente. Anul trecut, el cumpărat complexul Favorit din Poiana Braşov, executat de bancă, pentru care a plătit 1,65 mil. de euro.

Autor: Mirabela Tiron 31.08.2023

Complexul, închis de mai mulţi ani, a fost scos la vânzare de Patria Bank, anterior fiind deţinut de Ioan Neculaie.

Claudiu Aron, unul din­tre cei mai mari pro­prietari de hoteluri din România, cunoscut prin complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov, a finalizat reno­varea complexului Favorit, cum­părat anul trecut şi modernizat cu 3,5 mili­oane de euro.

„În total investiţia în achiziţie şi renovare a ajuns la 5 milioane de euro în complexul Favorit. Pentru evenimente complexul pune la dis­po­ziţie în total 1.700 de locuri, o sală de 1.100 de locuri, alta de 200, una de 300 şi încă una de 100 de locuri. Din toamnă avem deja rezervări făcute de corporaţii pen­tru conferinţe şi e­ve­nimente“, a spus pentru ZF Claudiu Aron, ce deţine complexul hotelier Alpin din Poiana Bra­şov. An­trepre­no­rul a cum­părat anul tre­cut com­plexul Favorit din Poia­na Bra­şov, execu­tat de bancă, pen­tru ca­re a plătit 1,65 mi­lioane de euro. Iniţial el a­nunţa că plănu­ieş­te să in­vestească în acest complex încă 2 milioane de euro şi să îl facă principala atracţie a staţiunii pentru turişti. In­vestiţia însă a fost mai mare faţă de nivelul estimat. Com­plexul Favorit, închis de mai mulţi ani, a fost scos la vânzare de Patria Bank, ante­rior fiind deţinut de Ioan Neculaie

Antreprenorul este cunoscut în turism prin complexul Alpin, ce include hotelul Alpin cu 150 de ca­mere, un apart-hotel cu 114 aparta­mente, Casa Alpin cu 25 de camere şi 7 apartamente, toate clasate la patru stele.