EXCLUSIV ZF. Tranzacţie în HoReCa: Grupul SHC, ce deţine restaurante precum Stadio, NOR sau 18 Lounge, preia steakhouse-ul Vacamuuu din Floreasca

Autor: Cristina Roşca 30.08.2023

Grupul de restaurante SHC, unul dintre principalii actori din industria locală de ospitalitate, controlat de antreprenorul Radu Dumitrescu, preia steakhouse-ul Vacamuuu din Floreasca. Actorul îşi consolidează astfel poziţia în peisajul culinar al Capitalei.

“Suntem încântaţi să adăugăm restaurantul Vacamuuu în familia Stadio Hospitality. Această achiziţie reprezintă o oportunitate extraordinară de a extinde orizonturile noastre gastronomice şi reflectă totodată viziunea noastră comună de a oferi fiecărui oaspete experienţa perfectă!”, a declarat Radu Dumitrescu, CEO-ul grupului.

Vânzătorii sunt doi antreprenori turci.

SHC ajunge astfel, cu această preluare, la un portofoliu de şapte restaurante, respectiv NOR, 18 Lounge, Cişmigiu Bistro, cele 3 localuri Stadio (Unirii, Universitate şi Herăstrău) şi Vacamuuu. Grupul estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de aproximativ 90 de milioane de lei.

Radu Dumitrescu nu se află la prima achiziţie, în februarie 2020 cumpărând 18 Lounge de la o serie de antreprenori locali. De altfel strategia sa a fost să dezvolte grupul SHC direct sau prin achiziţii, conturând un jucător ce incorporează mai multe concepte şi mai multe branduri.