Telekom Romania Mobile introduce tehnologia VoLTE, care permite efectuarea de apeluri de voce cu sunet de claritate HD şi conexiune aproape instantanee, şi pentru utilizatorii de cartele preplătite

Autor: Alexandra Cepăreanu 29.08.2023

Telekom Romania Mobile anunţă că începând din această lună şi utilizatorii cartelelor preplătite de la Telekom beneficiază de tehnologia VoLTE (4G/5G), care permite efectuarea de apeluri de voce cu sunet de claritate HD şi conexiune aproape instantanee pentru apelurile iniţiate, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Telekom Romania Mobile a introdus această funcţionalitate de apel de voce în tehnologia 4G pentru abonaţi în august 2022.

„Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesar ca utilizatorii de cartele preplătite să îndeplinească, cumulativ următoarele condiţii: să aibă o cartelă SIM compatibilă 4G, să se afle în zona de acoperire 4G/5G şi să folosească un telefon mobil compatibil VoLTE pe care să aibă instalată cea mai recentă versiune de software a producătorului”, au transmis reprezentanţii companiei.

Introducerea tehnologiei VoLTE a reprezentat un efort amplu de dezvoltare şi implementare tehnologică şi a fost realizat în parteneriat cu Samsung.