Serie de recorduri pentru piaţa de capital din România după IPO-ul Hidroelectrica şi depăşirea pragului de 150.000 de investitori la BVB. Tranzacţii istorice în iulie

Autor: Eduard Ivanovici 23.08.2023

Piaţa de capital din România traversează una dintre cele mai bune perioade din istorie şi a înregistrat o serie succesivă de recorduri în primele şapte luni ale acestui an şi în luna iulie, care a marcat oferta publică de vânzare de acţiuni Hidroelectrica şi listarea ulterioară a companiei la Bursa de la Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă al BVB. Printre acestea se numără:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Credem că exemplul Hidroelectrica este cel mai bun testimonial de a determina tot mai mulţi antreprenori să înceapă sau să reia procesul de listare pentru că piaţa a demonstrat că are apetit pentru investiţii în afaceri solide. România a devenit un centru atractiv pentru fluxurile de capital atât locale, cât şi internaţionale pe măsură ce gradul de dezvoltare a pieţei s-a accentuat. Suntem acum a treia piaţă de capital din regiune în ceea ce priveşte capitalizarea şi ne propunem ca pe termen mediu să devenim a treia piaţă din regiune şi la nivelul lichidităţii. Tocmai pentru a atinge acest deziderat, implementarea proiectului Contrapărţii Centrale este esenţială”, spune Adrian Tănase, CEO al BVB.