Business MAGAZIN. Problemele din China se adâncesc, iar răspunsul autorităţilor lasă pieţele neimpresionate: Banca Centrală a redus o dobândă cheie sub aşteptările analiştilor şi a sfidat aşteptările pieţelor lăsând altă rată cheie neschimbată. Între timp, sectorul imobiliar din China este în cădere liberă, iar moneda naţională îşi pierde din putere

Autor: Iulian Tenchiu 21.08.2023

Banca centrală a Chinei a decis să reducă rata pentru creditele ipotecare, însă scăderea s-a situat sub prognozele analiştilor şi a început să ridice tot mai multe întrebări privind felul în care se va putea evita o prăbuşire a pieţei imobiliare, scrie Bloomberg.

Rata de bază pentru împrumuturile pe cinci ani a fost menţinută în mod neaşteptat la 4,2% luni, potrivit datelor Băncii Populare a Chinei. Cei mai mulţi economişti au prezis că rata va fi redusă cu 15 puncte de bază, după o reducere similară, săptămâna trecută, a unei importante rate de împrumut de politică monetară a băncii centrale. Aceasta a fost văzută ca un precursor pentru o reducere a LPR la 5 ani.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro