Business MAGAZIN. Ungaria dă tonul unei prăbuşiri economice pe continent: Ţara a intrat în cea mai gravă recesiune din ultimii 28 de ani, în timp tot estul Europei strânge din dinţi şi se pregăteşte de acelaşi scenariu

Autor: Iulian Tenchiu 19.08.2023

Ungaria se confruntă în mod neaşteptat cu o recesiune, înregistrând cea mai lungă contracţie economică din ultimii 28 de ani, în timp ce războiul din Ucraina a continuat să submineze creşterea economică în toată Europa de Est, scrie Bloomberg.

Economia Ungariei s-a contractat cu 0,3% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu ultimele trei luni, fiind a patra contracţie consecutivă care a sfidat aşteptările analiştilor, care estimau o creştere de 0,2%. Economia s-a contractat cu 2,4% faţă de anul precedent, a anunţat miercuri biroul de statistică. Patru contracţii trimestriale la rând reprezintă cel mai mare număr de la începutul înregistrărilor, în 1995.

Polonia, cea mai mare economie din regiune, a scăzut probabil cu 2,3% în al doilea trimestru faţă de precedentele trei luni, potrivit unui alt sondaj, pentru a treia contracţie neconsecutivă de anul trecut. Confruntându-se cu cea mai rapidă creştere a preţurilor din ultimul sfert de secol, se estimează că s-a contractat cu 0,3% în ritm anual.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro