Neel, OMV Petrom: Am reuşit să securizăm oportunităţi în regiune pentru tradingul de gaze, în Grecia, Ungaria şi Moldova. Credem că vom vedea o redresare a cererii de energie

Autor: Roxana Petrescu 04.08.2023

Cu centrala de la Brazi oprită patru luni şi cu o piaţă marcată de scăderea cererii, OMV Petrom a trebuit să găseas­că soluţii re­gio­na­le pentru tran­zac­ţio­narea can­ti­tă­ţi­lor de gaze su­pli­men­tare şi par­ţial a reuşit, a spus re­cent Frank Neel, membru al direc­to­ratului, res­pon­sa­bil cu acti­vi­tatea de gaze şi energie.

„A trebuit să se­curizăm vân­za­rea unor canti­tăţi su­plimentare de ga­ze datorită o­pri­rii cen­tralei de la Brazi pentru re­vi­zie, circa 1 TWh lu­nar, pe o piaţă ori­cum marcată de scăderea consumului. Cred că echipa a făcut o treabă foarte bună identificând o­por­tunităţi nu doar pe piaţa locală, dar şi datorită opti­mi­ză­rilor şi activităţilor de trading pe care le-am dezvoltat în ulti­mii ani în Grecia, Ungaria şi Moldova. Cred că am reuşit să securizăm oportunităţi în această regiune şi am continuat să o facem şi în al doilea trimestru în ciuda cererii scăzute pen­tru gaze“, a spus Frank Neel în întâlnirea cu investitorii la bur­să de după anunţarea rezultatelor pe primul semestru al anului.