Producătorul de ambalaje VPK Packaging: „Avem un amplu plan de investiţii de capital în următorii cinci ani în infrastructură şi tehnologie“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.08.2023

♦ Compania se axează în principal pe producţia cutiilor de carton, care au cea mai mare valoare adăugată, însă livrează şi plăci de carton, ca materie primă ♦ Exporturile reprezintă 60% din business.

Producătorul de ambalaje din carton VPK Packaging, parte a grupului belgian cu acelaşi nume, cu o fabrică în Bihor, are în derulare un plan de investiţii pentru următorii cinci ani. Pentru acest an, compania a bugetat investiţii de 3,3 mil. lei.

„Grupul VPK a aprobat un amplu plan de investiţii de capital în următorii cinci ani în infrastructură şi tehnologie pentru unitatea sa de producţie. Prima fază a fost realizată deja, prin extinderea suprafeţei constru­ite. Robotizarea maşinilor-cheie va urma începând din acest an“, au spus reprezentanţii companiei ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023. 

Lipsa de predictabilitate econo­mică, dată de schimbările legislative şi de instabilitatea preţurilor, dar şi atragerea şi retenţia forţei de muncă, alături de dorinţa de dezvoltare continuă a afacerii sunt principalele provocări la VPK Packaging.

„Din punct de vedere strategic, VPK continuă să-şi constru­iască poziţia ca o companie integrată de ambalare şi să stabilească o cotă de piaţă solidă de două cifre atât în România, cât şi în Ungaria.“