Arabii de la Al Dahra îl curtează pe omul de afaceri Ioan Popa pentru o eventuală achiziţie a Transavia, după ce chinezii de la Smithfield s-au retras din proces

Autori: Cristina Roşca , Sorin Pâslaru 27.07.2023

ZF a scris la începutul acestui an că Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, a angajat celebra bancă de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa în privinţa unui eventual interes pentru achiziţia companiei.

Grupul Al Dahra din Emi­ratele Arabe Unite, intrat ofi­cial pe piaţa lo­ca­lă în 2018, odată cu preluarea Agri­cost, cea mai mare fermă de ce­reale din România după suprafaţă cultivată, se uită după noi achiziţii autoh­tone, în vizorul gigantului aflându-se în prezent Transa­via, afacere deţinută de omul de afaceri Ioan Popa, spun mai multe surse din piaţă.

Reprezentanţii Transavia neagă însă orice discuţii.

„În legătură cu solicitarea dumnea­voas­tră, dorim să vă informăm că nu avem cu­noş­tinţă despre nicio negociere în desfăşu­rare cu privire la achiziţia menţionată. În cali­tate de com­panie responsa­bilă, am infir­mat în trecut informaţii simi­lare venite de la publicaţia dumneavoastră (...)“, spun oficialii companiei.