Sebastian Mocanu, partener, technology consulting, EY România: Există unele semne că piaţa de fuziuni şi achiziţii din sectorul financiar din România îşi va reveni în S2/2023

Autor: Claudia Medrega 19.07.2023

„Principalele motoare pentru creşterea activităţii pe piaţă sunt legate în principal de consolidarea în continuare a sistemului bancar românesc şi de schimbările de strategie ale băncilor de nivel 2 şi 3 prezente pe piaţa românească“, spune Sebastian Mocanu de la EY  Sectorul bancar european a raportat o scădere a volumului de tranzacţii de la an la an în S1/2023, cu 125 de tranzacţii în acest an, faţă de 139 în S1/2022, iar valoarea totală a tranzacţiilor a scăzut de la 18,5 mld. lire sterline, la 13,7 mld. lire sterline de la an la an.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din domeniul serviciilor financiare din România nu a fost semnificativ activă în prima parte a anului 2023, nefiind încheiate tranzacţii de dimensiuni medii sau mari, dar există unele semne că piaţa îşi va reveni în a doua parte a anului, susţine Sebastian Mocanu, partener, Technology Consulting la firma de audit şi consultanţă EY România.

„Principalele motoare pentru creşterea activităţii pe piaţă sunt legate în principal de consolidarea în continuare a sistemului bancar românesc şi de schimbările de strategie ale băncilor de nivel 2 şi 3 prezente pe piaţa românească“, detaliază Sebastian Mocanu.