Celebrul culturist cunoscut sub numele de "The Freakin' Rican" a murit

Autor: Andreea Tobias 15.07.2023

Gustavo Badell, celebrul culturist cunoscut sub numele de "The Freakin' Rican" a murit la vârsta de 50 de ani.

Detaliile legate de deces sunt momentan neclare, potrivit tmz.com.

Veste a fost confirmată de prietenul său Eddie Abbew, care a împărtăşit fotografii din timpul carierei lor de culturism.

"M-am trezit în această dimineaţă cu informaţia că Gustavo a decedat. Inima mea este alături de familia şi prietenii săi", a scris Abbew.

"Gustavo era cu zece ani mai tânăr decât mine. Este întotdeauna trist când o persoană tânără este luată cu mult înainte de vreme. Odihneşte-te în pace Gustavo şi să ştii că ne vei lipsi."

Badell şi-a început cariera de culturist la vârsta de 19 ani şi a câştigat prima sa competiţie în 1991, la Campionatul de culturism pentru juniori din Caraibe.

A continuat să participe la multe competiţii importante, inclusiv la Atlantic City Pro, pe care l-a câştigat, la Ironman Pro, Arnold Classic şi la Campionatul Mondial Pro.

Cele mai emblematice momente le-a avut loc în 2004 şi 2005, când a terminat pe locul al treilea la Mr. Olympia, chiar în urma lui Ronnie Coleman (8 titluri consecutive la Olympia) şi Jay Cutler (a câştigat 4 Olimpiade).

După ce s-a retras în 2012, Badell a continuat să se menţină în formă şi a fost în continuare implicat în comunitatea de fitness, interacţionând adesea cu fanii online.