ZF Bankers 2023. Bogdan Neacşu, CEC Bank: Vrem să ajungem în top cinci bănci din România, cu o cotă de piaţă spre 10%. Probabil acesta este nivelul la care putem ajunge în următorul an şi jumătate

Autor: Alex Ciutacu 30.06.2023

♦ CEC Bank s-a apropiat foarte mult de locul cinci în 2022, după ce a urcat pe locul şase în 2021 ♦ Sistemul bancar este rezilient şi foarte bine pregătit ♦ Dobânzile ar putea începe să scadă pe final de an, în funcţie de evoluţia inflaţiei ♦ Inflaţia ar putea ajunge la un indicator de o cifră în T3/2023.

CEC Bank, al şaselea jucător din sistemul bancar româ­nesc, vrea să ajungă în următorul an şi jumătate să fie una dintre primele cinci bănci din România, cu o cotă de piaţă de circa 10%, a explicat Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023, ziua 1.

„Nouă ne-ar plăcea să ne con­solidăm în top cinci. Ne in­teresează mai degrabă să creş­tem cota de piaţă undeva spre 10%, probabil acesta este un nivel maximal pe care ni-l putem permite în perioada următoare, adică un an-un an şi jumătate“.

Banca a investit în mod ac­celerat în digitalizare şi optimi­zare în ultimii ani, atât la nivel de procese, cât şi la nivel de interac­ţiune cu clienţii. Acum, pariul CEC Bank începe să dea rezul­tate, dar investiţiile continuă.

„Vom vedea cum o să ara­te planurile de creştere după ce terminăm cu investiţiile în zona de tehnologie. Asta consumă foarte multe resurse şi are impact direct şi în relaţia cu clienţii noştri“.