Gyula Fater, CEO al OTP Bank România: Trebuie să profităm la maximum de încetinirea inflaţiei, să folosim fondurile europene şi pe cele ale băncilor, să finanţăm activitatea economică

Autor: Claudia Medrega 22.06.2023

„România ar trebui să înregistreze creştere economică în acest an. Rapoartele europene confirmă un avans estimat la 3% pentru 2023, asociat cu un deficit ridicat al contului curent“, spune Gyula Fater, CEO al OTP Bank România.

Cea mai importantă provocare este găsirea modalităţilor pentru a sprijini redresarea economică, mai ales după încetinirea creşterii economice din România din primul trimestru, susţine Gyula Fater, CEO al OTP Bank România, subsidiara de pe piaţa românească a celui mai mare grup bancar din Ungaria.

„La fel ca întreaga economie locală, ne confruntăm cu provocări multiple într-un context în continuă schimbare. Cea mai importantă este găsirea modalităţilor pentru a sprijini redresarea economică, mai ales după încetinirea creşterii economice din România, în primul trimestru. Evoluţia este conform aşteptărilor, majoritatea estimărilor indicând o încetinire generală pentru prima parte a anului“, a declarat şeful OTP Bank România pentru ZF.