UDM Capital, un fond de investiţii din imobiliare, vrea să se extindă în România prin închirierea de spaţii comerciale către companii din industria alimentară

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.05.2023

„Clienţii noştri sunt din industria FMCG – McDonald’s, Mega Image, Profi. Dimensiunile magazinelor diferă de la un retailer la altul – de la 500 de metri pătraţi la 1.200 de metri pătraţi“, spune Gabriel Iepure, unul dintre membrii fondatori ai UDM Capital.

UDM Capital, un fond de in­vestiţii concentrat pe real estate, a investit până acum 7 milioane de euro în amenajarea unor spa­ţii comer­ciale în zona de vest a României, spaţii pe care le-a în­chiriat ulte­rior unor companii din industria alimentară. Planul fondatorilor este să dubleze por­to­foliul de magazine – de la cinci la zece – în următorii trei ani şi să se listeze la Bursa de Valori de la Bucureşti.

„Businessul oferă un randa­ment de 7% în euro, indexat la HICP, indicele european de in­flaţie. Durata medie a contracte­lor de închiriere este de 15 ani“, spune Gabriel Iepure, unul din­tre membrii fondatori ai UDM Capital.