Metropolitan Life a plătit în tot anul 2022 despăgubiri de 181,1 mil. lei, în creştere cu 16%

Autor: Mircea Nica 04.05.2023

Metropolitan Life, al doilea cel mai mare jucător din piaţa asigurărilor de viaţă în funcţie de volumul subscrierilor, a încheiat anul 2022 cu un volum al primelor brute subscrise de 579 mil. lei, consemnând un avans de 10,6% faţă de anul 2021, potrivit informaţiilor transmise de asigurător.

În ceea ce priveşte despăgubirile plătite pe parcursul anului 2022, acestea au ajuns la finalul anului trecut la o valoare totală de 181,1 mil. lei, cu 16% mai mult comparativ cu anul 2021.

„Prioritatea Metropolitan Life de a oferi servicii şi produse flexibile, care să răspundă nevoilor clienţilor, în fiecare etapă a vieţii lor, ne-a plasat pe o poziţie importantă pe piaţa asigurărilor, iar  rezultatele ne arată că, în 2022, compania noastră a continuat să îşi consolideze poziţia de partener de încredere al românilor. Investiţiile din anul 2023 vizează continuarea dezvoltării infrastructurii digitale şi operaţionale şi dezvoltarea echipei pentru a fi mereu în linie cu aşteptările clienţilor, cât şi investiţii în proiecte comunitare sau de protecţie a mediului“ afirmă Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life. 

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din lume, şi sucursala a companiei irlandeze MetLife Europe. Compania activează de peste 22 ani pe piaţa de asigurări de viaţă din România.