Preţurile apartamentelor din Berlin au revenit pe creştere după doar un trimestru de scădere. Acestea au înregistrat un avans de 0.8%

Autor: Valeriu Dănilă 12.04.2023

Piaţa imobiliară din Berlin este atât de tensionată încât majorarea abruptă a dobânzilor pare să fi oprit doar pentru scurt timp creşterea preţurilor, titrează Bloomberg.

Costul de achiziţie al unui apartament nou construit în capitala Germaniei a crescut cu 0,8% în ultimul trimestru, inversând parţial o scădere înregistrată în trimestul anterior, potrivit cifrelor compilate de firma de publicitate imobiliară Immobilien Scout pentru Bloomberg News. Un metru pătrat se vinde cu o medie de 6.093 de euro, în creştere cu aproximativ 100% faţă de acum doar şapte ani.

Boom-ul din ultimul deceniu al preţurilor proprietăţilor rezidenţiale din Germania s-a oprit brusc anul trecut, după ce Banca Centrală Europeană a început o serie de majorări ale ratei dobânzii.

Preţurile pentru apartamentele existente în Berlin au scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv, arată datele Immobilien Scout. Cu toate acestea, această scădere de 0,3% a fost extrem de mică şi a urmat uneia de 5,3% în trimestrul precedent, indicând că şi această evoluţie se va inversa în curând.