Din culisele unei investiţii de 28 mil. euro. Ovidius Hospital Clinic din Constanţa a construit în 15 luni un spital cu 86 de paturi dedicat oncologiei şi bolilor de inimă

Autor: Georgiana Mihalache 07.04.2023

Noul spital Ovidius Hospital Clinic (OCH) este legat de unitatea pe care o are deja în oraşul Ovidiu din Constanţa Suprafaţa spitalului nou este de 7.000 mp. Siemens Healthineers, companie specializată în domeniul tehnologiei medicale, a deschis în cadrul OCH primul centru de referinţă şi training al companiei în România.

Aparatură de ultimă gene­raţie, medici specialişti, o parte chiar reîntorşi din străinătate, centru de ra­dio­terapie şi primul centru de referinţă din România al celui mai mare jucător din piaţa tehnologiilor medicale – Siemens Healthineers. Astfel poate fi sintetizată investiţia de 28 mil. euro realizată în 15 luni de către Ovidius Clinical Hospital (OCH), cel mai mare spital privat din sud-estul ţării, în oraşul Ovidiu din Con­stanţa. Circa 36% din paci­enţii oncologici din Con­stan­ţa pleacă spre alte cen­tre din ţară pentru trata­ment, astfel că OCH se aş­teap­tă ca noul spital să ţină şi pacienţii acasă, alături de medicii care s-au întors din străi­nătate să lucreze în noua unitate medicală.

Circa 200 de membri în echipă ar urma să aducă noul spital, în plus faţă de cei 400-500 de angajaţi deja existenţi, iar la nivel de business, noul spital ar putea aduce 20-30% la cifra de afaceri actuală, din datele reprezentanţi­lor OCH. La o cifră to­ta­lă de afaceri de 70 mil. lei în 2022, acest lucru înseamnă 15-20 mil. lei. Noul spital are 86 de paturi pe mai multe secţii medicale, iar în total OCH a ajuns la 154 de paturi cumulate în cele două unităţi pe care le deţine în zona Dobrogei.