Piaţa autoturismelor electrice a călcat pedala de acceleraţie în 2022. Numărul maşinilor noi înmatriculate a spart toate recordurile din anii precedenţi VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu 02.04.2023

Piaţa automobilelor electrice din România a crescut puternic în 2022, cu peste 11.000 de autovehicule noi înmatriculate, mai mult decât în toţi ceilalţi ani. Doar 30% dintre acestea sunt vehicule second-hand, piaţa fiind populată în cea mai mare parte de maşini electrice noi noi.

„Cu siguranţă avem de aface cu o accelerare a pieţei de maşini electrice. În fiecare an, numărul de autoturisme electrice şi hibrid de tip plug-in creşte. În 2022, s-au înmatriculat mai multe vehicule electrice decât în toţi anii. Avem mai mult de 11.000 de maşini electrice noi înmatriculate. În această piaţă, ponderea autovehiculelor electrice second-hand este mai mică, undeva la 30% când vine vorba de cele uzate şi 70% de vehicule noi. La nivel de piaţă, totalul de autoturisme electrice a ajuns la 30.000”, a declarat Dragoş Fundulea, e-Mobility Advisor în cadrul consultantului Roland Berger, la ZF Live.