Antreprenori locali. Transportatorul rutier de mărfuri Sorcani din Sibiu a finalizat cu afaceri de 77,5 mil. lei şi a bugetat o creştere cu 20%: „Importurile reprezintă 65% din cifra de afaceri“

Autor: Mirabela Tiron 14.03.2023

Sorcani are o flotă de peste 100 de camioane şi a mai comandat încă 8 camioane A dezvoltat propriul service auto pentru camioane, o investiţie de 600.000 de euro.

Transportatorul de mărfuri  Sorcani din Sibiu, com­panie controlată de antre­prenorul Mircea Barbu şi fondată în 1993, una din cele mai dinamice firme de transport de pe piaţa locală, a finalizat anul trecut cu afaceri de 77,5 milioane de lei (16 mil. euro), în creştere faţă de nivelul de 55 de milioane de lei, potrivit oficialilor.

Pentru acest an transporta­torul ţinteşte o creştere cu 20% cifrei de afaceri. „Am finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 77,5 milioane de lei iar pentru acest an am bugetat o creştere cu 20% a cifrei de afaceri. Mă uit săptămânal pe evoluţie în dinamică iar de la începutul anului  suntem pe creştere cu 26%“, a declarat pentru ZF Alexandru Dobra, directorul de dezvoltare al companiei Sorcani. Sorcani transportă mărfuri generale pe rute din Europa, principalele pieţe fiind Germania şi Franţa. Camioa­nele pleacă  încărcate din România spre Europa şi se întorc cu mărfuri generale în ţară.