Lindab a investit peste 200.000 de euro în panouri fotovoltaice la fabrica din Ştefăneştii de Jos. Andrei Sulyok, director general: Grupul a deschis robinetul investiţiilor locale

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.03.2023

♦ Compania intenţionează să lanseze produse noi, să extindă suprafaţa de producţie a ventilaţiilor şi spaţiile de depozitare din zona sediului din Ştefăneştii de Jos.

Subsidiara din România a grupului suedez Lindab, care are o fabrică de aco­perişuri din ţiglă metalică şi alte materiale de construcţii la Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, a investit peste 200.000 de euro pentru instalarea unui sistem de panouri fotovol­taice în situl de producţie.

„Grupul Lindab a deschis robinetul in­vestiţiilor locale, iar Lindab România face paşi în această direcţie. După câteva investiţii de valori mai mici în utilaje care să îmbună­tăţească productivitatea şi să simplifice munca angajaţilor, a venit vremea investiţiei în implementarea unui sistem de panouri fo­to­voltaice care susţine consumul de energie electrică la sediul din Ştefăneştii de Jos. In­ves­tiţia, în valoare de peste 200.000 de euro, a fost finalizată la începutul toamnei din 2022 şi pusă imediat în funcţiune“, spune Andrei Sulyok, directorul general al companiei. În România, Lindab are trei direcţii de busi­ness, sub acelaşi brand. Este vorba despre producţia de acoperişuri, de hale metalice şi de sistemele de ventilare şi climatizare. Pe di­vizia de acoperişuri, prima jumătate a anului 2022 a fost marcată de vânzări bune, pentru ca în a doua jumătate piaţa să se contracte.