Euroins a primit aprobarea ASF pentru o majorare a capitalului cu 44,7 mil. lei. Înainte de majorare compania avea un capital de 410 mil. lei. În prezent, ASF încă are un control în derulare la Euroins România

Autor: Mircea Nica 03.03.2023

Kiril Boshov, CEO al Euroins Insurance Group, susţinea recent într-o conferinţă de presă că, potrivit calculelor companiei, nu mai este nevoie de alte majorări ale capitalului El a mai menţionat că rata de solvabilitate (SCR) a ajuns la 160% după semnarea contractului de reasigurare cu EIG Re, divizia de reasigurări din cadrul grupului Euroins, iar rata capitalului minim (MCR) a ajuns la 300%.

Euroins România a primit aprobarea Au­torităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a-şi majora capitalul cu 44,7 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de ASF. Compania avea un nivel al capi­talului de 410 mil. lei, după cum a spus recent Kiril Boshov, CEO al Euroins Insu­rance Group, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aprobarea majorării capitalurilor societăţii Euroins România Asigurare Reasgiurare cu 44,7 mil. lei, sumă provenită dintr-un împrumut subordonat. Menţionăm că ultimul document necesar aprobării a fost primit de ASF la finalul lunii ianuarie a acestui an“, au transmis reprezentanţii ASF.