Ion Comuşi, compania de transport rutier persoane CDI: „Traficul de pasageri interjudeţean continuă să scadă“. Compania de transport de persoane a fost înfiinţată în 1996

Autor: Mirabela Tiron 21.02.2023

Traficul de pasageri între judeţe conti­nuă să fie în scădere, anul acesta în ianuarie compania CDI a transportat mai puţini pasageri faţă de luna similară a anului trecut.

„Am avut o scădere cu 10% a traficului de pasageri în ianuarie anul acesta faţă de ianuarie anul trecut. Traficul între judeţe con­tinuă să fie în scădere. Durata călăto­riei a crescut. Pe Bucureşti-Târgu-Mureş am făcut şi 12 ore, timpul de deplasare este principala problemă, mai ales în zilele de vineri şi duminică pe Valea Prahovei“, a spus pentru ZF Ion Comuşi, proprietarul CDI transport Intern şi International. Anul trecut compa­nia estima un trafic de 800.000 de pasageri, faţă de 1,5 milioane de pasageri pe rute inter­ne cât avea înainte de pandemie.

O altă problemă cu care compania se confruntă este lipsa şoferilor. „Găsim tot mai greu şoferi, pleacă în străinătate“.

Compania a renunţat la cursele interna­ţionale în condiţiile în care concurenţa făcută de companiile aeriene pe rute externe este tot mai puternică. Operatorii low-cost aco­peră cele mai importante destinaţii în care românii merg la muncă în străinătate.