Producătorul de bijuterii Sabrini a dezvoltat unitatea de producţie din Botoşani cu fonduri UE de 3,5 mil. euro. În retail, Sabrini are o reţea de 32 de magazine.

Autor: Mirabela Tiron 20.02.2023

Ioan Matei, general manager  al companiei Irinik din Botoşani (brandul Sabrini), companie ce produce bijuterii din aur cu diamante, spune că a luat peste 3,5 milioane de euro fonduri europene pentru  dezvoltarea businessului şi că deşi la început a avut o mică teamă legată de cum se va descurca dar a reuşit să o depăşească datorită consultanţilor.

„Am luat prin fonduri europene peste 3,5 mil euro, bani investiţi la Botoşani. La început am avut o mică teamă legată de cum ne vom descurca, am depăşit teama cu aju­torul con­sultanţilor, am implementat 3 pro­iecte cu succes. Încrederea este foarte importantă iar echipa şi lucrul cu consultantul sunt foarte importante“, a declarat Ioan Matei, general manager al Irinik SRL Sabrini din Botoşani în cadrul conferinţei ZF/ROREG - Iaşi „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“.

Povestea companiei începe acum 20 de ani la Botoşani, iar în prezent compania are 32 de magazine în ţară şi o unitate de producţie la Botoşani. „Producem bijuterii din aur cu diamante, verighete, producţia este bazată pe o tehnologie avansată iar fondurile europene au fost canalizate în direcţia asta“.