Sorin Popa, EMS Electra din Iaşi: „Pentru a fi competitivi pe piaţa europeană ne-am dotat cu utilaje performante prin fonduri europene“. Compania a derulat 4 proiecte pentru creşterea competivităţii, în valoare de 6,6 mil. lei, din care 51% ajutor nerambursabil de la UE, diferenţa din surse interne şi credite BCR

Autor: Mirabela Tiron 20.02.2023

Compania produce subansamble şi produse electronice pentru aplicaţii industriale şi a accesat fonduri europene prin patru proiecte.

Sorin Popa, director executiv al EMS Electra, o firmă din grupul Electra, ce realizează producţie de subansamble, spune că pentru a fi competitivi pe piaţa europeană a trebuit să se doteze cu utilaje din cele mai performante, ceea ce s-a realizat prin acce­sarea de fonduri eu­ropene.

„Suntem o firmă din grupul Electra ce realizează producţie de subansamble, 75% din producţie o vindem la export şi 25% pentru România. Avem 18,5 mil. lei cifră de afaceri. Pentru a fi competitivi pe piaţa europeană a trebuit să ne dotăm cu utilaje performante pen­tru a răspunde cli­enţilor noştri dar a avea şi competitivitate ridi­ca­tă“, a spus Sorin Popa, director executiv EMS Electra, în cadrul conferinţei ZF/ROREG -­ Iaşi „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“.