Berkshire Hathaway, compania controlată de Warren Buffet, a vândut 86,2% din participaţia sa la producătorul taiwanez de cipuri TSMC la doar câteva luni de la achiziţie. "Berkshire a făcut un mic profit din TSMC. Nu a fost un câştig uriaş."

Autor: Valeriu Dănilă 15.02.2023

Berkshire Hathaway, holdingul deţinut de Warren Buffett, şi-a redus pachetul de acţiuni la producătorul taiwanez de cipuri TSMC, precum şi în unele bănci în trimestrul al patrulea, în timp ce şi-a consolidat participaţiile în Apple, scrie Reuters.

Berkshire şi-a redus poziţia în Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) cu 86,2%, până la 8,29 milioane de acţiuni.

Acest lucru vine la aproximativ trei luni după ce Berkshire a dezvăluit că a cumpărat acţiuni TSMC în valoare de peste 4,1 miliarde de dolari, ceea ce a făcut ca acţiunile celui mai mare producător de cipuri din lume să crească.

"Berkshire a făcut un mic profit din TSMC. Nu a fost un câştig uriaş.", a spus Cathy Seifert, analist CFRA Research. Conform calculelor ei, Berkshire a cumpărat cu aproximativ 68,5 USD acţiunea şi a vândut la 74,5 USD.

Este rar, dar nu fără precedent, ca Berkshire să anuleze rapid o investiţie de mai multe miliarde de dolari în acţiunile unei companii. În primul trimestru al anului 2022, Berkshire a vândut aproape tot din ceea ce fusese o participaţie de 8,3 miliarde de dolari în Verizon Communications Inc, participaţie dobândită la sfârşitul anului 2020.

Luna trecută, TSMC a declarat că veniturile din primul trimestru ar putea scădea cu 5%, deoarece se confruntă cu o scădere globală a industriei de cipuri din cauza diminuării cererii consumatorilor de electronice.