Antreprenori locali. Proprietarul fabricii de ambalaje de hârtie Evopack din Piatra Neamţ: „Consumul a început să scadă, previzionăm că piaţa se va restrânge anul acesta cu 15-20%“

Autor: Mirabela Tiron 18.01.2023

Anul trecut fabrica a finalizat investiţia de 3,4 milioane de de euro în producţia de linguri şi furculiţe biodegrabile şi în hale.

Evopack, companie ce produce ambalaje din carton şi hârtie într-o fabrică din Piatra Neamţ, care livrează pentru McDonald’s, KFC, Spartan sau Mesopotamia, a finalizat anul trecut cu afaceri de 5,9 milioane de euro, în creştere faţă de anul anterior, după ce a început  şi producţia de linguri şi furculiţe biodegrabile.

„În ultimul trimestru al anului trecut consumul a început să scadă cu 15-20%, puterea de cumpărare este în scădere. Previzionăm că piaţa se va res­trânge în acest an cu acest procent.  Vindem pe piaţa locală dar şi la export, la tacâmurile bio trimitem aproape 35% la export iar pe cutiile de carton 20-30% din productie merge la export“, a declarat pentru ZF Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack.