Florin Popescu, Rockwool, un producător de vată minerală: În acest an urmează să vedem dacă vom asista la o recesiune pe piaţa construcţiilor şi cât de pronunţată va fi ea

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.01.2023

Ca număr de angajaţi, compania are 180 de oameni, distribuiţi în proporţie de circa 85% la fabrica din Ariceştii Rahtivani (judeţul Prahova) şi circa 15% în biroul din Bucureşti (inclusiv echipa de vânzări din teritoriu).

Rockwool, companie daneză care pro­duce vată minerală într-o fabrică din judeţul Prahova, şi-a majorat afacerile din România cu aproape 70% în 2022, pe fondul cererii în creştere de produse care să contribuie la izo­larea termică şi, în consecinţă, la reducerea consumului de energie în clădiri.

„Mediul de afaceri din România s-a con­fruntat cu mari dificultăţi cauzate de preţu­rile de input, generate de criza energetică şi escaladarea preţurilor cu 300-400% la curent şi gaze, rezultate ale conflictului armat din re­gi­une. Unele guverne au reuşit să se organi­zeze mai repede, venind cu politici şi scheme de sprijin atât pentru populaţie, cât şi pentru mediul de afaceri, iar altele s-au mişcat mai greu, fără o direcţie clară. Germania a naţio­nalizat importatorul de gaze, Uniper. Marea Britanie a plafonat costul angro al energiei electrice şi al gazului pentru întreprinderi. În România, lucrurile au decurs mai anevoios, iar lipsa unor măsuri clare, luate la timp, a generat panică şi haos în mediul privat“, spune Florin Popescu, business unit director la Rockwool pentru zona Balcanilor.