Care este oraşul din România care face o nouă investiţie uriaşă pentru a deveni capitala verde a ţării noastre

Autor: Laura Buciu 15.01.2023

Primarul Allen Coliban a depus o cerere de finanţare nerambursabilă în valoare de peste 40 de milioane de lei pentru a construi primul parc fotovoltaic din Braşov, din care să fie asigurată 90% din energia electrică necesară pentru şcoli, clădiri publice şi iluminat.

90% din energia electrică necesară pentru şcoli, clădiri publice şi iluminat ar putea fi asigurată din propriul parc fotovoltaic la Braşov.

Investiţia, care va însemna o reducere semnificativă la factura de energie electrică, dar şi creşterea independenţei energetice, face parte din programul de transformare a Braşovului în capitala verde a României, obiectiv asumat de Allen Coliban încă de la începutul mandatului.

„În septembrie 2021, Braşovul a fost primul oraş care şi-a asumat o ţintă ambiţioasă: aceea că, în mai puţin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% şi va atinge neutralitatea climatică până în 2050. Pentru a realiza aceste obiective, continuăm să implementăm o serie de soluţii care ne aduc mai aproape de ele. La finalul anului trecut, am depus o solicitare de finanţare prin POIM pentru a amenaja propriul parc fotovoltaic, prin care să asigurăm, aproape în totalitate, necesarul de consum pentru toţi consumatorii publici care aparţin de municipalitate: şcoli, iluminat public sau instalaţii de producere a zăpezii artificiale”, a declarat primarul Allen Coliban.

Avantajul unui asemenea proiect este că energia consumată este regenerabilă şi nu poluează.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro