Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, devine furnizorul cu cea mai rapidă creştere pe o piaţă în corzi: compania a ajuns la o cotă de aproape 9% cu peste 400.000 de clienţi

Autor: Roxana Petrescu 23.12.2022

♦ Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a înregistrat cea mai agresivă creştere de cotă de piaţă din segmentul furnizării de energie pe o piaţă în care multe companii s-au confruntat cu probleme severe de lichiditate ♦ Hidroelectrica este şi una dintre cele mai profitabile companii din România.

Hidroelectrica, producător de energie controlat de statul român, a ajuns după pri­mele nouă luni din an la o cotă de piaţă pe segmentul concurenţial al furnizării de energie de 8,58% după o creştere agresivă în ultimul an. Astfel, producătorul de energie a trecut în faţa Tinmar Energy, care a terminat primele nouă luni ale anului cu o cotă de piaţă de 6,21%.

Cu cota de 8,58%, Hidroelectrica le suflă în ceafă nemţilor de la E.ON Energie Româ­nia, care au terminat primele nouă luni cu 8,98% pe piaţa furnizării de energie. În urmă cu un an de zile, Hidroelectrica aproape nu exista pe piaţa de furnizare lo­cală, având o cotă de numai 1,69% pe piaţa concurenţială, după cum arată rapoartele Autorităţii Naţio­nale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Acum a depă­şit furnizori tradiţio­nali precum CEZ Vânzare.

Potrivit celor mai recente informaţii, Hidroelectrica a ajuns la un portofoliu de peste 400.000 de clienţi, o bună parte din cota de piaţă fiind generată de intrarea în portofoliu a companiilor de talie medie. Prin producţia proprie, compania poate oferi preţuri foarte bune, pornind de la costurile reduse, promisiunea unei facturi mici fiind magnetul care a dus la creşterea accelerată a portofoliului de clienţi în această perioadă.