Start-up-ul MediNav a obţinut investiţii totale de 350.000 euro

Autor: Ioana Nita 19.12.2022

Start-up-ul local MediNav, care dezvoltă un asistent virtual pentru medici, a ajuns în prezent la investiţii totale de 350.000 euro, cea mai recentă rundă de finanţare primită fiind în valoare de 250.000 euro.

Noua finanţare, de tip follow-on, a fost condusă de Overkill VC, care a investit 170.000 de euro, iar restul de 80.000 euro a venit din partea Growceanu – platformă de business angels din Timişoara. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar şi pentru vânzări şi marketing, start-up-ul având în plan adaptarea produsului pentru noi pieţe şi specializări medicale.

Fondat în anul 2020 de către Wanda Fiat - CEO & AI – şi Adrian Cuzman – CTO, start-up-ul eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte şi fişe de evaluare a pacienţilor, folosindu-se de tehnologia inteligenţei artificiale. Mai exact, prin intermediul soluţiei AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante şi le introduce structurat în raport.