Românul care a condus fabrica Coca-Cola HBC din Timişoara a fost trimis la Praga. Coca-Cola HBC are în România trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi în Vatra Dornei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 15.11.2022

Sorin Popescu, fostul director al fabricii Coca-Cola HBC Timişoara, una dintre cele trei fabrici de pe plan local ale liderului pieţei de băuturi, a fost numit director la fabricii din Praga, conform datelor de pe platforma de socializare de business LinkedIn. 

El lucrează în companie de 12 ani şi a preluat noua funcţie în această lună. În locul lui a fost numit Vlad Petca. El şi-a început cariera în Coca-Cola HBC ca production trainee, acum 7 ani, şi a avut un progres rapid, fiind promovat în rolul de supervizor şi apoi manager de producţie în fabrica din Ploieşti. Anul trecut, reprezentanţii companiei au anunţat că au investit 2 milioane de euro în fabrica din Timişoara pentru a înlocui folia de plastic folosită pentru baxurile de doze cu ambalaj din carton biodegradabil şi reciclabil. De asemenea, la jumătatea anului 2017 Coca-Cola HBC a inaugurat o investiţie de 7 milioane de euro într-o nouă linie de producţie în unitatea din Timişoara, unde se îmbuteliează băuturi din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea şi Joy, conform datelor furnizate anterior de companie.

Coca-Cola HBC are în România trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi în Vatra Dornei, compania fiind şi una dintre multinaţionalele care a promovat mulţi români pe poziţii de conducere în afara ţării.