Arctic Stream semnează un contract de 11,4 mil. lei cu un operator economic al cărui nume îl ţine secret

Autor: Eduard Ivanovici 27.10.2022

Arctic Stream, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, listat la BVB sub simbolul AST, a anunţat semnarea în data de 24 octombrie a unui contract în valoare de 11,4 milioane de lei, se arată într-un raport de la BVB. Compania nu a inclus numele operatorului în document, menţionând doar că este vorba despre un „client din sectorul public”.

Obiectul contractului constă în echipamente de comunicaţii, LAN-WAN, securitatea sistemelor IT şi soluţii de monitorizare sisteme informatice integrate. Valoarea contractului depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă a ultimelor situaţii financiare încheiate.  „Menţionăm că prezentul contract semnificativ nu va avea un impact asupra BVC (buget de venituri şi cheltuieli – n. red.) aprobat pentru anul 2022, având în vedere etapizarea proiectului ce prevede procesele de acceptanţă în semestrul 1 al anului 2023”, reiese din raport.

La începutul şedinţei de tranzacţionare de ieri, acţiunile AST pierdeau 2,44%, pe tranzacţii de 6.500 de lei. De la începutul anului, compania prezentă pe piaţa AeRO a pierdut 16,5%, pe un rulaj de 8,4 milioane de lei.  Arctic Stream este controlat în proporţie de 66,6% de fondatorul Dragoş-Octavian Diaconu. Capitalizarea ajunge la 85 de milioane de lei.