Piaţa berii a scăzut cu 4% în S1/2022 după ce în lunile de vară a mai recuperat din declinul din primele patru luni. „Sunt blocaje pe lanţul de aprovizionare şi presiuni pe lanţul de producţie.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.10.2022

Piaţa berii a încheiat prima jumă­tate a anului cu o scădere de 4% în condiţiile în care primele patru luni aduseseră un minus de 10% al volu­melor, arată datele de la Asociaţia Berarii României.

„În trimestrul doi de anul acesta s-a recuperat destul de mult faţă de primul trimestru: +80%. La nivel de ambalaj, se menţine tendinţa de scădere (-10%) pentru PET, tendinţă care a fost reluată după diminuarea preferinţei pentru ambalaje de unică folosinţă înregistrată în pandemie“, a spus Julia Leferman, director general al asociaţiei Berarii României, care reuneşte cei mai mari producători de bere, dar şi câţiva din furnizorii de materie primă pentru indus­trie. Ea adaugă că este greu de anticipat dacă sau în ce măsură piaţa berii va recupera scăde­rea de 4% din prima jumătate a anului până la finalul lui 2022.