Mihai Precup, secretar de stat, MFP, la Summitul Administratorilor de Fonduri: Vrem să stimulăm piaţa obligaţiunilor prin listarea de bonduri guvernamentale verzi. Doresc să văd mari proiecte de infrastructură care se finanţează pe piaţa de capital

Autor: Eduard Ivanovici 29.09.2022

În ultimii ani, piaţa obligaţiunilor verzi şi investiţiile sustenabile de pe pieţele de capital au căpătat tot mai multă tracţiune, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) plănuind în acest sens listarea unor bonduri guvernamentale verzi, spune Mihai Precum, secretar de stat, MFP, invitat la Summitul Administratorilor de Fonduri, ediţia din septembrie 2022.

„Împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin strategia de dezvoltare a pieţei de capital încercăm să aducem nişte măsuri de bun simţ. Mă gândesc aici la listare de obligaţiuni guvernamentale verzi. Am văzut în ultimii ani impactul pozitiv pe care l-a avut listarea obligaţiunilor Fidelis, statul a strâns câteva miliarde de lei într-un timp foarte scurt. Dorim să stimulăm piaţa obligaţiunilor inclusiv prin listarea unor bonduri guvernamentale verzi. Practic, banii strânşi s-ar folosi pentru investiţii în economia verde”, explică secretarul de stat.

 

Alte declaraţii: