UiPath a trimis bilanţul pe 2020 la Finanţe: cu afaceri de 1,2 mld. lei, mai mari cu 89%, compania condusă de Daniel Dines a devenit cea mai mare companie de IT din România, înaintea IBM, Oracle, Bitdefender sau Microsoft

Autor: Adrian Seceleanu 30.08.2022

Bilanţul contabil al UiPath SRL pe 2020, care a fost publicat în urmă cu câteva zile pe site-ul Ministerului Finanţelor, arată şi o creştere cu peste 100 de oameni a numărului mediu de angajaţi (din România).

UiPath - cel mai de succes proiect de IT pornit din România, care a devenit dintr-un start-up care funcţiona într-un apartament din Bucureşti liderul global al pieţei de roboţi software pentru companii şi o companie listată pe piaţa bursieră americană, a devenit în 2020 şi cea mai mare companie de IT din România după cifra de afaceri raportată la Ministerul Finanţelor, arată datele din bilanţul contabil al societăţii, care a devenit disponibil recent.

UiPath, care a raportat pentru 2020 la Ministerul Finanţelor afaceri de 1,216 mld. lei, mai mari cu 89% faţă de 2019, a depăşit astfel pentru prima oară giganţi precum Oracle sau IBM, care au dominat în mod tradiţional topurile celor mai mari firme locale de IT. Cu această valoare a cifrei de afaceri, UiPath a devenit şi una dintre cele mai mari zece companii IT&C de pe piaţa locală, arată datele de la Finanţe, analizate de ZF.