Cristian Prichea devine primul român care preia conducerea SPARK în România, după ce a fost primul director român al Ford România

Autor: Bogdan Alecu 23.08.2022

Cristian Prichea a preluat în luna august funcţia de country manager pentru România. Până în martie 2022 a deţinut funcţia de managing di­rector al Ford România, conform profilului său de Linkedin, funcţie pe care o preluase în aprilie 2019 când devenea primul director român al Ford România - responsabil direct de Compania Naţională de Vânzări, divizia de vânzări şi importuri a Ford România. În iulie partea de vânzări şi importuri a fost redenumită în Ford România Services, fiind con­trolată direct de Ford Europa, în timp ce uzina a fost preluată oficial de Ford Otosan.

Funcţia de director general al Ford România Services este deţinută de Roxana Capătă din martie 2022.

În mandatul lui Cristian Prichea Ford a lansat în România SUV-ul Puma iar din 2020 mai bine de ju­mătate din vânzările mărcii america­ne pe plan local au fost reprezentate de maşini produse la Craiova - SUV-urile EcoSport şi Puma. În mandatul său Ford a intrat oficial şi pe piaţa maşinilor electrice cu Mustang Mach-E, primul model electric proiectat de la zero de Ford. El a lucrat în cadrul Ford România timp de aproape zece ani.