Companiile din top 10 din producţia de hârtie încep să resimtă furtunile din economie: „Estimăm o înrăutăţire a condiţiilor economice“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.07.2022

♦ În 2021, liderul pieţei şi-a redus afacerile l La polul opus, un salt considerabil a făcut anul trecut Ambro, una dintre companiile deţinute de grupul francez Rossmann. Firma a ajuns la 507 milioane de lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere de 57%, care a propulsat-o pe locul al doilea în clasament.

Pehart Tec Grup a rămas lider al pieţei de celuloză şi hârtie după cifra de afaceri obţinută în 2021, când a înregistrat un rezultat de 512 milioane de lei, în scădere cu 6% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Contextul general marcat de insta­bilitate, fie că vorbim de criza energetică, fie de cea de scuritate, a condus la o volatilitate a mediului macroeconomic. Inflaţia existentă pe piaţa materiilor prime şi a energiei (electricitate şi gaz) este o provocare pentru toţi agenţii economici. Strategia noastră însă este de a continua investiţiile, nu să le oprim, deşi, ca niciodată, anul acesta am revizuit unele bugete în contextul provocator al inflaţiei şi al crizei energetice. Avem planuri de diversifi­care a portofoliului nostru, planuri de investiţii atât în linii de producţie, cât şi în capacitatea de stocare“, spun reprezentanţii Pehart Tec Grup.