Spitalul Nova Vita din Târgu-Mureş ţinţeşte afaceri de 40 de milioane de lei în 2022: „Sperăm să fie un an la fel de bun ca 2021“. Peste 22% este creşterea aşteptată de reprezentanţii Nova Vita în 2022, iar investiţiile se vor dubla faţă de anul anterior, până la 2 mil. lei

Autor: Georgiana Mihalache 20.07.2022

Spitalul Nova Vita din Târgu-Mureş, una dintre unită­ţile spitaliceşti din top zece după numărul de paturi, un business fondat de antrepre­norul Virgil Mailat, şi-a bugetat afaceri de 40 mil. lei în 2022, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, conform datelor transmise de companie.

„Cele mai mari provocări sunt migrarea personalului medical dinspre privat spre sistemul de stat şi posibila subfinanţare a sistemului sani­tar post pandemie, având în vedere şi criza economică ce se prefigurează. Aceasta poate să ducă la scăderea accesa­bilităţii la servicii medicale. În plus, apa­riţia de noi centre medicale în acelaşi areal, atrage după sine o reîmpărţire a fondurilor alocate de CAS“, potrivit răs­punsului reprezen­tanţilor Nova Vita. Compania are 228 de angajaţi, iar în 2021 a avut un profit net de aproape 2 mil. lei. Anul trecut, numărul de pacienţi s-a dublat faţă de 2020, mai exact Nova Vita a ajuns la 66.000 de oameni trataţi.