Ultima cascadorie a lui Elon Musk s-ar putea sfârşi prost : După ce CEO-ul Tesla a renunţat la preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, compania îşi adună forţele pentru a îl aduce în faţa instanţei. Cum s-ar putea termina scandalul

Autor: Iulian Tenchiu 17.07.2022

Recent, Elon Musk a anunţat că nu mai vrea să cumpere Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari, într-un acord stabilit anterior cu oficialii companiei. Decizia miliardarului a atras furia reprezentaţilor platformei care au decis să-l dea în judecată şi să-l oblige să încheie tranzacţia, scrie Bloomberg.

Twitter i-a luat de partea sa pe cei de la Wachtell, Lipton, Rosen&Katz, o firmă de avocatură foarte recunoscută pentru succesele sale în procesele privind fuziunile şi achiziţiile de companii, pentru a-şi asigura victoria împotriva lui Musk.

CEO-ul Tesla i-a angajat pe cei de la Quinn Emanuel Urquhart&Sullivan LLP, o firmă de avocatură care i-a adus victoria miliardarului în 2019, într-un caz de defăimare. Totodată, avocaţii firmei îl reprezintă într-un proces aflat încă în desfăşurare pornit de o parte de acţionarii Tesla împotriva lui Elon Musk.

La o primă privire, în cazul acestui proces Twitter deţine avantajul pentru că prin cooperarea cu Wachtell, Lipton, Rosen&Katz, compania are acces la nume grele din avocatură precum Bill Savitt şi Leo Strine, care a ocupat funcţia de cancelar al Curţii din Delaware, acolo unde va fi audiat cazul.

Delaware este casa a peste jumătate dintre companiile publice din SUA şi a peste 60% din firmele intrate în indicele Fortune 500. Judecătorul şi experţii în dreptul afacerilor din cadrul Cancelariei Delaware audiază cazurile însă nu pot acorda daune punitive.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro