Dragoş Bucurenci, Philip Morris România: Modificările aduse Codului fiscal vin cu un calendar de creştere a accizelor care ne oferă predictabilitate

Autor: Ramona Cornea 15.07.2022

„Cel mai important lucru este că avem un calendar de creştere a accizelor, nu este doar o creştere acum, în luna august, este un calendar care prevede creşteri moderate de-a lungul anilor care urmează, până în 2026.”

Dragoş Bucurenci, director external affairs, Philip Morris România, afirmă că modificările fiscale în ceea ce priveşte impozitarea produselor din tutun sunt bine-venite prin prisma faptului că vin cu un calendar de creştere a accizelor care oferă predictabilitate industriei în care activează compania sa.

„Am fost consultaţi înaintea realizării acestor modificări, a fost chiar un proces destul de lung şi serios de consultare a industriei. Cel puţin în ceea ce ne priveşte, sunt modificări bine-venite. Cel mai important lucru este că avem un calendar de creştere a accizelor, nu este doar o creştere acum, în luna august, este un calendar care prevede creşteri moderate de-a lungul anilor care urmează, până în 2026. Dacă nu vor fi alte modificări, calendarul operează până în anul 2027, iar noi nu mai aveam un calendar de creştere a accizelor la ţigarete încă de un an de zile şi nu am avut niciodată un calendar de creştere a accizelor la tutunul încălzit, este pentru prima dată când îl avem”, a declarat Dragoş Bucurenci în cadrul videoconferin­ţei ZF „Vocea mediului de business. Cum va arăta economia după avalanşa de modificări fiscale pregătită de guvern”.