Trupul neînsufleţit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

Autor: Cosmin Pirv 09.07.2022

Trupul neînsufleţit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo, în timp ce politicienii se pregătesc să reia campania pentru alegerile de duminică pentru camera superioară, în umbra asasinatului celui mai longeviv prim-ministru al Japoniei, scrie The Guardian.

Sâmbătă dimineaţa, o maşină mortuară care se crede că transporta trupul lui Shinzo Abe a părăsit spitalul din Kashihara unde fostul premier a fost tratat după ce a fost împuşcat de un bărbat înarmat în timpul unui discurs de campanie în oraşul Nara, din vestul ţării.

Maşina mortuară a fost văzută ulterior sosind la reşedinţa fostului premier din Tokyo, a relatat postul naţional de televiziune NHK.

Partidul Liberal-Democrat (PLD), formaţiunea pe care Abe a condus-o cândva, şi alte partide au anunţat că vor relua campania electorală sâmbătă. Politicienii au declarat că sunt hotărâţi să arate că asasinatul nu poate opri democraţia.

Între timp, poliţia continuă cercetările pentru a stabili motivul crimei şi dacă suspectul arestat vineri, Tetsuya Yamagami, a acţionat singur.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs în oraşul Nara din vestul ţării.