Reacţia PSD la demisia ministrului Agriculturii: Chesnoiu şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate. Respectăm decizia sa

Ziarul Financiar 23.06.2022

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, Chesnoiu şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului guvern, potrivit unui comunicat de presă.

„ PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului guvern. PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcţiile deţinute în Guvern şi în partid, va permite instituţiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activităţii sale”, potrivit unui comunicat de presă al social-democraţilor.

Adrian Chersnoiu s-a autosuspendat din PSD şi a demisionat de la Ministerul Agriculturii, iar premierul Nicolae Ciucă a luat act de demisia sa.

DNA a anunţat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.