Germanii de la Optibelt şi-au bugetat afaceri de peste 70 mil. euro la fabrica de curele pentru autovehicule din judeţul Maramureş

Autor: Laurentiu Cotu 06.05.2022

Producătorul de compo­nente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 70,4 mil. euro, în creştere cu 12% faţă de anul trecut, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor furnizate de companie.

Optibelt Power Transmission a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 62,7 mil. euro, mai mult cu 53% faţă de anul anterior.

Optibelt a intrat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de 10 ani prin deschiderea unei fabrici de curele pen­tru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice în localitatea

Tăuţii-Mă­gherăuş, în apropierea munici­piului Baia Mare, printr-o investiţie iniţială de 5-6 mil. euro, care ulterior a crescut la 10 mil. euro, potrivit informaţiilor de la acea vreme. Compania a investit anul trecut 2,2 mil. euro pentru punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie, în extindere, echipamente tehnolo­gice noi, depozit şi hală metalică.

„Pentru 2022 am alocat 10 mi­lioane de euro în extinderea pro­ducţiei cu încă o hală de 6.400 de metri pătraţi, dar şi pentru noi linii de producţie a curelelor“, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Gittinger, directorul tehnic al com­paniei Optibelt Power Transmission. Compania intenţionează să ajungă la peste 675 de oameni până la finalul acestui an, de la aproximativ 600 de oameni în prezent.